Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@12:54:03 GMT

حکایتی از گردان «تشنه» و جعبه‌هایی پُر از کمپوت‌گیلاس +فیلم و عکس

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۸۹۷۹

حکایتی از گردان «تشنه» و جعبه‌هایی پُر از کمپوت‌گیلاس +فیلم و عکس

پنجمین شب خاطره‌گویی رزمندگان دفاع مقدس با عنوان« همسنگر» با حضور جمعی از جانبازان، اسرا و فرماندهان جنگ تحمیلی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست، اولین شب خاطره‌گویی رزمندگان دفاع مقدس، تحت عنوان برنامه‌ی «همسنگر» با حضور رزمندگان دفاع مقدس از گردان حبیب ابن مظاهر(ع)، گردان شهادت، گردان مسلم بن عقیل(ع) و جمعی دیگر از رزمندگان در ایران اکونومیست برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشست همسنگر با هدف گردهمایی جمعی از رزمندگان دفاع مقدس و همچنین نقل خاطرات و ناگفته‌های سال‌های جنگ تحمیلی از سوی ایران اکونومیست به صورت ماهانه برگزار می‌شود.

در همنشینی «همسنگر» رزمندگان جبهه حق علیه باطل به بیان خاطراتی از روزهای جنگ تحمیلی پرداخته و به وقایع و اتفاقات تأمل‌برانگیر اشاره دارند.

در این برنامه با روایت‌گری محمد کربلایی اسماعیل آغاز شده و  جعفر مداح، حمید حمیدی، حسن کردی، حبیب جعفری و علی دباغ‌چیان از رزمندگان دفاع مقدس که در کارنامه خود جانبازی یا اسارت را دارند، به بیان خاطرات پرداختند.

 

 

حبیب جعفری از رزمندگان دفاع مقدس در ابتدای این مراسم با بیان اینکه در سن 14 سالگی در جبهه‌های حق علیه باطل حضور پیدا کردم؛ تصریح کرد: در عملیات بدر در خدمت گردان قمربنی‌هاشم(ع) بودم که در عملیات، شرکت نکرد. برای همین قرار شد،  اواخر فروردین ماه در منطقه جُفیر به بعثی‌ها تک بزنند.

وی با بیان اینکه آب خوراکی ما از آب هور بود و برای آشامیدن، ابتدا باید صبر می‌کردیم تا کِرم‌ها ته‌نشین شود، سپس آن را بنوشیم؛ افزود: من با توجه به اینکه 14 سال بیشتر نداشتم، از نظر مزاجی بیمار شدم. قرار شد فردای آن روز به دشمن پاتکی بزنیم. برای همین شب قبل از عملیات، یک عدد کمپوت گیلاس به عنوان تغذیه دادند. نیمه‌های شب شده بود که بچه‌ها تجهیز شده بودند اما من به دلیل بیماری نمی‌توانستم آنها را همراهی کنم. با وجود آنکه دراز کشیده بودم،  صدای آرام آنها را می‌شنیدم.

جعفری یادآور شد: شهید علی اصغر در این جمع می‌گفت حبیب مریض است، به تدارکات رفتم تا کمپوت بیشتری برای او بگیرم؛ اما متأسفانه کمپوت به تعداد بوده و در تدارکات تعداد بیشتری نیست. اگر می‌شود یکی دو تا از برادران کمپوت خود را برای حبیب باقی بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: فردا حدود 8 یا 9 صبح از فشار گرما بیدار شدم، احساس کردم که می‌خواهم چیزی بخورم.- که این نشانه بهبودی من بود- برای همین رفتم کمپوت خودم را از جعبه مهمات بردارم، درب جعبه مهمات را که باز کردن به گریه افتادم، چراکه دقیقا 48 عدد کمپوت در جعبه مهمات بود یعنی حتی یک نفر هم کمپوت خودش را برنداشته بود.

* شهادت اتفاق نیست، انتخاب است

علی دباغچیان یکی دیگر از رزمندگان دفاع مقدس به ذکر خاطره‌ای از شهید حسین سرایی اشاره کرد و گفت: قبل از عملیات بیت‌المقدس 7، در سنگر نشسته بودیم. دیدم حسین در کنار درب سنگر به صورت سجده افتاده‌است، برای همه سئوال شده بود که چرا او آنجا به این شکل قرار گرفته‌است. مجتبی مقدسیان از رزمندگان دفاع مقدس دست خود را زیر سر او برد دید، خونه تازه در حال حرکت است و سر او مورد ترکش قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه پیش خودم گفتم این بنده خدا بدون آنکه عملیات کند به شهادت رسید، یادآور شد: در این عملیات اسیر شدم و پس از آنکه به تهران برگشتم یاد نوارهای ضبط شده از گفتگوی خودم با رزمندگان دفاع مقدس افتادم چرا که در آن جا رادیو جبهه درست کرده بودیم.

این اسیر هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه در این نوار از بچه‌ها سوال کرده بودیم که نظر شما درباره شهادت چیست؟ ابراز کرد: هر فردی در مورد شهادت موضوعی را عنوان کرده بود رسیدیم به حسین سرابی، او گفته بود که شهادت اتفاق نیست و انتخاب است. یاد آن تحلیل خودم افتادم گفتم.

* رزمنده‌ای که به از امام درخواست حلالیت کرد

جعفر مداحی یکی دیگر از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در برنامه «همسنگر» با اشاره به عملیاتی که همزمان با شب شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها در حال اجرا بود؛ اظهار داشت: در کنار شیارها، گردان‌ها قرار داشتند و به همه جیره‌هایی داده بودند. من دیدم صادق ما -از شهدای دفاع مقدس -  گوشه‌ای نشسته و آن‌ها را می‌خورد. به او گفتم صادق الان جیره‌ها را می‌خوری، شاید فردا در محاصره قرار بگیریم، چیزی برای خوردن پیدا نکنیم.

وی افزود: صادق همینطور به خوردن خودش ادامه داد و گفت من به آنجا نمی‌رسم؛ یکی از دوستان صدای او را در مورد شهادت ضبط کرده بود و الان این نوار در اختیار من هست از او پرسیده بودند که اگر وصیت تو و این نوار به دست امام برسد چه حرفی با امام دارید؟ وی گفت من می‌دانم که این نوار به دست امام نمی‌رسد و یقین دارم ولی اگر یک زمانی رسید از قول من به امام بگویید ما را حلال کنند ما سرباز خوبی برای ایشان نبودیم انشالله خود شما ما را در آن دنیا شفاعت کنید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رزمندگان دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۸۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود

به گزارش حوزه استانهای خبرگزاری تقریب، سیدعلی مهاجر ظهر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ویژه برنامه‌ریزی و هماهنگی سالروز فتح خرمشهر اظهار کرد: فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید با هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی با تبیین و روشن‌گری حفظ شود.

مهاجر ادامه داد: در دورانی مراسم فتح خرمشهر را برگزار خواهیم کرد که با الگو گرفتن از فرهنگ دفاع مقدس به این توان‌مندی نظامی و علمی رسیده‌ایم که عملیات وعده صادق را رقم می‌زنیم.

وی افزود: اکنون برای همه استکبار ستیزان، عدالت خواهان و مظلومان جهان الگویی شده‌ایم و این به گونه‌ای در حال رقم خوردن است که در غزه طوفان الاقصی، در یمن به دست گرفتن کنترل تنگه باب المندب و در غرب موج اسلام خواهی و صهیونیست ستیزی را شاهد هستیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان با اشاره به اینکه مناسبت‌هایی نظیر سوم خرداد و فتح خرمشهر فرصتی برای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا است، گفت: باید از این فرصت برای تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کنیم که مطمئناً امید آفرین خواهد بود.

وی یادآور شد: فرمانداران و مدیرانی که در حوزه نشر ارزش‌های دفاع مقدس برنامه‌ها و فعالیت‌های ارزشی را در سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی و اجرا کردند به نحو احسنت از آنها تقدیر خواهد شد.

مهاجر با بیان اینکه لازم است به ادارات و دستگاه‌ها سهم سپاری شود، اظهار کرد: انتظار و توقع داریم فضای شهری و فضای رسانه‌ای و مجازی متأثر از این مناسبت ملی شود.

گفتنی است در پایان این جلسه از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می‌کنند
  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • مردم قم با دو شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • فرهنگ ایثار و شهادت تبیین شود
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است